#

1. Gabriel Gomes Barros (22)

Gabriel Gomes Barros is de lijsttrekker van Jong Rotterdam voor de verkiezingen van 2022. Hij is een geboren en getogen Rotterdammer, met een groot hart voor de stad. In het dagelijks leven doet Gabriel twee studies, Rechtsgeleerdheid en Bestuurskunde. Ook houdt Gabriel zich sinds 2013 bezig met het verbeteren van participatie voor jongeren uit de jeugdzorg. Gabriel is de politiek in gegaan omdat hij zag dat jongeren in de stad wel adviezen mochten geven, maar niet mee mochten beslissen. Het focuspunt van Gabriel deze verkiezingen is betere onafhankelijke jongerenparticipatie in de stad. 

Leuk feitje:

Gabriel is ook de oprichter van Jong Rotterdam en deed toen hij 18 was al mee met de gemeenteraadsverkiezingen.


#

2. Hamza Ciklaakbiyik (20)

Hamza Ciklaakbiyik is een 20-jarige Rotterdammer uit Rotterdam-West. In het dagelijkse leven houdt hij zich bezig met videografie en is hij lid van de Gebiedscommissie Delfshaven. Hamza zet zich graag in voor zijn buurt en nu ook voor de stad. Daarom heeft hij zich aangesloten bij Jong Rotterdam. Hij wil jongeren graag laten zien dat zij de toekomst zijn van Rotterdam. Hamza's focuspunten zijn tijdens de verkiezingen veiligheid en zekerheid in de stad.

Leuk feitje:

Hamza was de jongste verkiesbare kandidaat voor de Gebiedscommisie Delfshaven in 2018.


#

3. Fatma Özçay (22)

Fatma Ozcay is een geboren en getogen Rotterdammer uit Rotterdam-West. In het dagelijks leven werkt Fatma bij een kinderdagverblijf en is ze lid van het wijkcomité Middelland. Fatma is begonnen bij het wijkcomité en wil verder via de politiek op een andere manier iets betekenen voor Rotterdam. Zij herkent de problemen die jongeren meemaken en heeft zich daarom aangesloten bij Jong Rotterdam. Voor Fatma ligt de focus op de veiligheid en gezondheid van jong en oud. 

Leuk feitje:

Fatma is erg meelevend en kan zich makkelijk verplaatsen in een ander.


#

4. Keven Neel (26)

Keven Neel is een geboren en getogen Rotterdammer uit Rotterdam-Zuid. In het dagelijks leven werkt Keven met jongeren en volgt hij de opleiding Social Work. Keven is de politiek ingegaan omdat hij Rotterdammers, en in het bijzonder jongeren, veerkrachtiger wilt maken en meer kansen wilt bieden. Voor Keven ligt de focus bij het toegankelijker maken van sport en cultuur voor Rotterdammers.

Leuk feitje:

Keven heeft nog nooit lasagne gegeten en dacht dat het een vis was.


#

5. Zakariyya Nasibdar (14)

Zakariyya Nasibdar is met 14-jarige leeftijd de jongste kandidaat in Rotterdam. Zakariyya is een geboren en getogen Rotterdammer, die in Rotterdam-West woont. In het dagelijks leven gaat Zakariyya naar de middelbare school en houdt zich samen met zijn broer en zussen bezig met hun eigen foundation Hey Y0u. Ook is Zakariyya één van de jongeren die zich in de SIRE campagne bezig houdt met armoede. Zakariyya is de politiek ingegaan omdat hij merkte dat hij door middel van de SIRE campagne écht impact kon maken en hij graag meer impact wil maken in Rotterdam. Zakariyya gaat zich vooral richten op kinderen in armoede, het geven van een stem aan de ouders van deze kinderen en het onzichtbare zichtbaar te maken.

Leuk feitje:

Zakariyya is de jongste kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in Nederland.


#

6. Yorrick van der Ent (28)

Yorrick is een geboren en getogen Rotterdammer. Hij is in het dagelijks leven student aan de PABO en werkt als coördinator voor de Expex in Den Haag. Yorrick heeft zich jarenlang bij de vakbond FNV bezig gehouden met de rechten voor jongeren. Door zijn ervaring bij de FNV wil hij zich meer verdiepen in de rechten van jongeren in Rotterdam.

 


#

7. Vicenza Leysner (22)

Vicenza Leysner is een geboren en getogen Rotterdammer uit Rotterdam-Zuid. In het dagelijks leven studeert zij International Business Studies en werkt ze in het Holland Casino. Vicenza is de politiek in gegaan omdat ze iets wil veranderen voor jongeren in haar eigen omgeving. Het focuspunt van Vicenza is betere en toegankelijkere jeugdhulp. 

 

Leuk feitje:

Vicenza is ervaringsdeskundige op het gebied van jeugdhulp en zet haar kennis in bij Enver jeugdhulp, mede als vicevoorzitter van de jongerenraad.


#

8. Mohamed Guled (19)

Mohamed is een Rotterdamse jongere en woont in Rotterdam-Zuid. Hij zit in het laatste jaar van de middelbare school en doet dit jaar havo-examen. Daarnaast houdt Mohamed zich in het dagelijks leven ook bezig met projecten waarbij de participatie en ontwikkeling van jongeren in de wijk centraal staan. Mohamed is de politiek in gegaan omdat het werk wat hij in de wijk doet hem motiveert om meer te doen om de stad te verbeteren.

Leuk feitje:

Mohamed mocht vorig jaar bij Mark Rutte op bezoek in het Torentje.