Wie zijn wij?

Ik ben Gabriel Gomes Barros, ik ben oprichter en lijsttrekker van jong Rotterdam. Ik heb jong Rotterdam opgericht naar aanleiding van mijn nominatie voor de internationale kindervredesprijs. Tijdens het hele nominatie proces heb ik verschillende kindervredesprijs winnaars ontmoet die mij hebben geïnspireerd om meer te gaan doen voor kinderen, maar niet alleen kinderen maar ook jongeren en jongvolwassenen.

Ik vind het heel belangrijk dat kinderen, jongeren en jongvolwassenen mee kunnen praten en mee kunnen beslissen in onderwerpen die hun aangaan, omdat jongeren een andere kijk hebben op dingen en omdat de jeugd de toekomst is. Ik hoop de stem te kunnen zijn voor kinderen jongeren en jongvolwassenen in de gemeenteraad, omdat het tijd is dat we daar gaan staan waar de beslissingen worden gemaakt.

Ik zit op school op het vavo rijnmondcollege aan de Mathenesserlaan. Ik doe naast school ook 5 verschillende soorten vrijwilligerswerken die voor het grootste deel uit medezeggenschapsraden bestaan omdat ik het leuk en belangrijk vind om de mening van mij en andere jongeren te laten horen.

Ik ben voorzitter van de veiligheidscommissie van de Rotterdamse jongerenraad omdat ik veiligheid belangrijk vind en daarom zit ook bij de jongerentaskforce aanpak geweld tegen kinderen. Ik heb een gehele kaapverdiaanse achtergrond.

~Waarom zou ik wachten tot ik 30 ben voor ik een verschil kan maken?~

gabrielgomesbarros.jpg
akhileshbansidhar.jpg

Mijn naam is Akhilesh Bansidhar. Ik ben 18 jaar oud en ik zit in 6VWO op het Emmauscollege in Rotterdam. Ik sta 2e op de kieslijst van jong Rotterdam . Ik heb aan vele debatwedstrijden meegedaan en ik zat vorig jaar in de leerlingenraad op mijn school als jaarlaagvertegenwoordiger. Ook zit ik in de jongerenraad van Rotterdam in de commissie veiligheid.

Sinds klein heb ik al veel interesse in de politiek, omdat politici ons land besturen en het land kunnen verbeteren. Jongeren maken deel uit van de democratie en ik vind dat jongeren ook mogen bepalen wat er gebeurt in de stad. We kunnen natuurlijk wachten tot we veel ouder zijn, ons studie hebben afgemaakt en een mooie baan hebben, maar waarom zouden we dat doen als we nu al de stad kunnen verbeteren?

Jong Rotterdam wil de stem zijn van de kinderen, jongeren en jongvolwassenen in de stad. Het kost veel tijd, moeite en energie om een politieke partij op te richten, maar die moeite hebben we gedaan, doen we en zullen wij blijven doen om jongeren invloed te kunnen laten uiten op de besluitvorming van de gemeenteraad. Stem eens een keer op een nieuwe, jonge partij! Stem op een partij voor en door jongeren! Stem op Jong Rotterdam, want wij zijn de toekomst.